header

Greek Arabic English French German Hebrew Italian Russian Turkish

H κατασκευαστική Καπουρίτης και οι συνεργάτες μέσα από μακρόχρονη  εμπειρία, μελέτη και γνώση  στις κατασκευές παραδοσιακών κτιρίων αναλαμβάνει:

Επισκευές - αναπαλαιώσεις - διατηρητέων κτιρίων, μνημείων και εκκλησιών.

Κατηγορίες εργάσιων:

  • Συντήρηση & επιδιόρθωση ξυλοκατασκευών
  • Ανακατασκευή & επιδιόρθωση λιθοδομών
  • Συντήρηση & ανακατασκευή δαπέδων
  • Επιχρίσματα & επενδύσειςκάθετων επιφάνειων
  • Συντήρηση & επιδιόρθωση  στεγών / οροφών / θόλων

Οι εργασίες αυτές απαιτούν συνεχής επίβλεψη από υπέυθυνα άτομα με γνώση στο αντικείμενο, καθώς και ειδικευμένο προσωπικό με εμπειρία, γνώση αλλά και μεράκι για ένα άριστο αποτέλεσμα του έργου.


Όλα τα παραπάνω θα μπορούν να γίνουν αφού πρώτα γίνει αποτύπωση τοιχογραφιών και των χαρακτηριστικών διακοσμητικών στοιχείων για την ακριβή και λεπτομερής επιδιόρθωση τους. Φυσικά σε κάθε στάδιο επισκευής ή κατασκευής θα υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό αρχείο για την παρακολούθηση του έργου.

«Η αρχιτεκτονική µας κληρονομιά αποτελεί µια αναντικατάστατη έκφραση του πλούτου και της ποικιλίας της πολιτιστικής µας κληρονομιάς, µια ανεκτίμητη μαρτυρία του παρελθόντος µας και ένα κοινό αγαθό για όλους.

Η αποκατάσταση των κτιρίων που αποτελούν αρχιτεκτονική κληρονομιά αφορά την ανάπλαση της εικόνας του χθες και της μνήμης ενός τρόπου ζωής που χάνεται».

Εκτός λοιπόν από τους προφανείς και πολύ σημαντικούς ιστορικούς και αισθητικούς λόγους για τους οποίους ένα κτίριο πολιτιστικής αξίας πρέπει να αποκατασταθεί υπάρχουν και άλλοι πιο πρακτικοί και άμεσα αντιληπτοί, για τους οποίους το ζήτημα της αποκατάστασης γίνεται επιτακτικό.

 

Ο καθορισμός του σχήματος των επεμβάσεων αποτελεί τον πυρήνα όλης της διαδικασίας και είναι το αποτέλεσμα μιας προσέγγισης συσχετισμού των δομικών, αρχιτεκτονικών παραμέτρων. Επιπλέον, τα κριτήρια και οι αρχές των επεμβάσεων που θα ληφθούν υπόψη για την επιλογή των κατάλληλων τεχνικών συμβάλλουν καθοριστικά στην αποτελεσματικότητα του τελικού σχήματος επέμβασης. Τα κριτήρια αυτά είναι:

 

  • Σεβασμός στο πρωτότυπο: Η συντήρηση ενός κτιρίου συνεπάγεται τη συντήρηση όλων των στοιχείων του (αρχικά παραδοσιακά υλικά, κατασκευαστικές λεπτομέρειες, «τελειώματα», ζωγραφικά/διακοσμητικά στοιχεία, κλπ), καθώς και του άμεσου περιβάλλοντος και της κλίμακας του. Κατά συνέπεια, θα αποκλείεται κάθε αλλοίωση που θα μπορούσε να αλλάξει τις σχέσεις των όγκων, της μορφής, των υλικών και των χρωμάτων του.
  • Συμβατότητα προτεινόμενων και υφιστάμενων υλικών: Θα γίνεται, γενικά, χρήση παραδοσιακών υλικών και μεθόδων δόμησης και µόνο όπου αυτές κρίνονται ανεπαρκείς, θα εφαρμόζονται σύγχρονες τεχνικές, των οποίων όμως η αποτελεσματικότητα και η συνεργασία (συμβατότητα) µε τα παραδοσιακά υλικά θα έχει αποδειχθεί επιστημονικά και εμπειρικά.
  • Διαχρονικότητα των επεμβάσεων: το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των πέτρινων κατασκευών είναι η διαχρονική ομορφιά και αισθητική, η οποία σέβεται το περιβάλλον και εναρμονίζεται με το φυσικό τοπίο. Διαχρονική είναι ακόμη και η αξία τους, αφού η πέτρα προσφέρει άριστη ηχομόνωση και αυξημένη θερμομόνωση, που σημαίνει διατήρηση της ζέστης τον χειμώνα και δροσιά το καλοκαίρι.
  • Οικονομικό κόστος συντήρησης (μηδενικό κόστος συντήρησης των λίθινων κατασκευών).

 

Σκοπός της "Κατασκευαστικής Καπουρίτης" είναι η ουσιαστική αντιμετώπιση παντός είδους τεχνικών προβλημάτων και η παροχή ολοκληρωμένων τεχνικών λύσεων με βάση τα Εθνικά και Ευρωπαϊκά πρότυπα για την εξυγίανση της κατασκευής και όχι απλά η επιφανειακή αποκατάστασή της.

 

Αναπαλαίωση, επισκευή Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Βασιλικό  Ευβοίας.

Πριν αναπαλαίωση - επισκευή


Αποκατάσταση φθορών σε χειροποίητα φουρούσια - Μοναδικού σχεδιασμού και λεπτομέρειας

Σεβασμός στο πρωτότυπο

Συντήρηση - Ξύλινα κουφόματα

Μετά την αναπαλαίωση - επισκευή

Κεντρικό γραφείο - Έκθεση: Μ. Αλεξάνδρου & Κανάρη 23 Άγιος Νικόλαος (Μπούρτζι) - Χαλκίδα 34100 - Τηλ.2221055056  - Κιν. 6976831416 - e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2013 Σχεδιασμός και Ανάπτυξη